Gratis WiFi op de Vredefeesten in Sint-Niklaas

01.09.2015 | Gepost in News door Citymesh

Gratis WiFi op de Vredefeesten in Sint-Niklaas

Bezoekers, medewerkers en artiesten kunnen tijdens deze editie van de Vredefeesten voor de allereerste keer genieten van gratis draadloos netwerk op de Grote Markt van Sint-Niklaas. Hiervoor werkt de stad samen met Captive.net, een lokaal bedrijf. Captive.net slaat op haar beurt de handen in elkaar met Citymesh, dat reeds ervaring heeft met het aanbieden van gratis wifi op o.a. de Gentse Feesten eerder deze zomer en het project ‘Antwerp Free Wi-Fi’.

 

De Vredefeesten verwachten over een periode van drie dagen honderdduizend bezoekers, die onder meer komen genieten van het ballonspektakel op de Grote Markt. Om alle toeschouwers de mogelijkheid te bieden om vlot filmpjes en foto’s te delen met vrienden en familie of om simpelweg de planning van het evenement te raadplegen, wordt het tijdelijke wifi-netwerk volledig gratis aangeboden.

 

Om een dergelijke toevloed van gebruikers vlot te kunnen bedienen, heeft Citymesh een high density-netwerk opgebouwd met zenders van Ruckus Wireless, waarbij op de achtergrond het volledige beheer van gebruikers, portaalpagina en loginmethode door Captive.net wordt geregeld. Captive.net zorgt voor het achterliggend authenticatie- en management platform, waardoor gebruikers op verschillende manieren kunnen inloggen (bv. via Facebook, Twitter, Google Plus of sms). Via het Captive.net platform kunnen ook de bezoekersstromen tijdens het weekend in kaart gebracht worden.

 

De Vredefeesten vinden plaats op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 september 2015. Het driedaagse feestweekend pakt uit met het wereldberoemde ballonfestival, optredens op vijf podia, een wereldmarkt met eetstraat, een nostalgische familiekermis en tal van randactiviteiten. Meer info op www.vredefeesten.be.