Persbericht: Gratis Wi-Fi op de Gentse Feesten

14.07.2015 | Gepost in News door Citymesh

Persbericht: Gratis Wi-Fi op de Gentse Feesten

Gent 10/7/15 - Voor de allereerste keer kan de Gentse binnenstad genieten van gratis Wi-Fi over de hele Gentse Feesten-zone. Citymesh slaat daarvoor de handen in elkaar met Citypath. Samen lanceren ze draadloos internet op alle pleinen van de Gentse Feesten, met de ondersteuning van Stad Gent.


Citymesh voorziet de professionele installatie van een draadloos netwerk over een groot deel van de Gentse Feestenzone. Citypath, de innovatieve stadsgids die toeristen en inwoners in drie talen doorheen de stad leidt, wordt de landingspagina (de eerste pagina) op het netwerk. Facebook checken, Snapchats versturen, de Gentse Feestenwebsite www.gentsefeesten.gent raadplegen, Elaba consulteren enz., het kan vanaf nu gratis en voor niets met Gentse Feesten Free Wi-Fi.

 

1,3 miljoen bezoekers bereiken

De Gentse Feesten trekken 1,3 miljoen bezoekers, gemiddeld 130.000 bezoekers per dag. En op topdagen loopt dat op tot 200.000 bezoekers. Hoog tijd dus dat de Gentse Feesten het mobiel digitale tijdperk binnen wandelen. Citypath is de innovatieve online stadsgids van Gent die al enkele jaren actief is om de handelaars enerzijds en de toeristen en inwoners  anderzijds dichter bij elkaar te brengen. Citypath wil gebruik maken van deze piek van bezoekers in Gent om meer gebruikers met hun interactieve platform kennis te laten maken en wordt de landingspagina op het Gentse Feesten Free Wi-fi netwerk. Om zo’n grote oppervlakte als de Gentse Feestenzone van betrouwbaar en snel draadloos internet te voorzien waarop elke dag potentieel meer dan 100.000 bezoekers inloggen, sloeg het de handen in elkaar met Citymesh, die de professionele installatie op tien dagen tijd zal voorzien. Gezien de omvang van het project wordt het netwerk uitgerold met de high-end apparatuur van Ruckus Wireless en Radwin. Citymesh, die de installatie zelf bekostigt, wil daarmee de meerwaarde van hun stedelijk Wi-Fi model en de flexibiliteit van hun net bekomen 3.5Ghz frequentie aantonen.

 

Hoe groot is de Wi-Fi zone?

Op de Korenmarkt, Kouter, Sint-Veerleplein, Vrijdagmarkt, Groentenmarkt, Sint-Baafsplein, Graslei, Korenlei, Poeljemarkt, Vlasmarkt en Sint-Jacobs zal iedereen kunnen genieten van gratis draadloos internet. Enkel het Baudelopark en Zuidpark blijven een Wi-Fi vrije zone.

 

Gentse Feesten Free Wi-Fi is een samenwerking van: