CITYMESH solutions

WiFi Analytics

 

Een performant WiFi netwerk uitbouwen is één zaak maar vaak wordt gezocht naar allerlei methodes hoe het netwerk naast internettoegang een extra meerwaarde kan vormen. Een goed opgebouwd netwerk kan heel wat data verzamelen die kan worden ingezet in multi-channel marketingcampagnes of ter aanvulling van de bestaande Business Intelligence (BI).

 

De WiFi analytics die worden verzameld, geven een inzicht in hoe, waar en wanneer personen zich binnen het netwerk begeven. Deze data kan vervolgens gekoppeld worden aan een gebruikersprofiel (anoniem, geslacht, leeftijdscategorie, woonplaats,…) waardoor het WiFi netwerk voor de eigenaar heel wat nuttige informatie kan opleveren. Op deze manier kunnen er immers heel wat trends worden gedetecteerd waar diverse diensten zoals planning (extra personeel), marketing (verkopen advertising ruimte) & veiligheid (nooduitgang routes) gebruik van kunnen maken.

 

CITYMESH solutions

WiFi Analytics Rapporten

 

Alle netwerk data en gebruikersinformatie wordt veilig opgeslagen in het in-house ontwikkeld, cloud based, platform. Alle gegevens kunnen zo op elk moment en van op elke locatie geraadpleegd worden. Zo heeft u voortdurend alle real-time data meteen bij de hand waarmee u uw bezoekers kunt analyseren.

 

Over welke gebruikersstatistieken kan u dan zoal beschikken?

 

 • WIE maakt gebruik van het netwerk: Leeftijd, geslacht, adres, e-mail, telefoonnummer, interesses,…
 • HOE wordt er gebruik gemaakt van het netwerk: Welke toestellen (merk, type,…) en welke loginmethode werd er gehanteerd.
 • WAAROM wordt er gebruik gemaakt van het netwerk: welke website, type content, applicaties,…
 • WANNEER wordt er gebruik gemaakt van het netwerk
 • WAAR maken ze gebruik van het netwerk

 

Naast gebruikersstatistieken kan u ook beschikken over data met betrekking tot het netwerk. Hoeveel nieuwe en recurrente sessies worden er gestart. Wat zijn de down- & upload snelheden die worden behaald, wat is de gemiddelde uptime van een Access Point, de gemiddelde tijd online, RSSI of SNR op een dagelijkse / maandelijkse / kwartaal / jaarbasis per AP, per locatie of per zone.

 

 

CITYMESH solutions

WiFi Analytics als Business Intelligence

 

De verzamelde data op het WiFi netwerk kan de klant op een vernieuwende en unieke manier inzicht geven in hun eindklant en hoe deze zich binnen het WiFi netwerk beweegt.

 

Alle mogelijke gegevens worden in een centrale database verzameld. Hierdoor is het mogelijk omhierop een virtueel onbeperkt aantal ‘queries’ (bevragingen) los te laten die de klant toelaten bepaalde inzichten te bekomen of te detecteren. De rapportering is beschikbaar via export of via een duidelijke multi-level web interface en is opgesplitst in basic en advanced.

 

Een aantal basisgegevens is het aantal nieuwe en terugkerende gebruikers, type toestellen, aantal sessies, verbruikte bandbreedte (up en down), enz.

 

De advanced rapportering gaat dieper in op de detail profielen van de gebruikers waardoor ook vragen zoals “Hoeveel mannen tussen de 20 en 30 komen gemiddeld op vrijdagavond naar een Belgische cinema” of “Creëer een heatmap op basis van woonplaats van alle bezoekers in complex Gent” of “Maak een grafiek van de leeftijd van de bezoekers in functie van het tijdstip van de dag”.

 

We merken op dat vele van onze klanten reeds een Big Data of data gestuurde marketingtool in gebruik hebben. In lijn met de filosofie dat de klant 100% eigenaar is van de data, is het ons streefdoel om verzamelde data ter beschikking te stellen van de reeds bestaande platformen en zo de aanwezige data te verrijken.

 

Enkele bekende spelers in dit veld zijn NGData en Selligent. Na overleg met beide partijen werd een manier voorzien om snel en efficiënt een koppeling te realiseren. De koppeling kan gebeuren in de vorm van een repetitieve database dump of directe database link. Uiteraard behoren koppelingen met andere partijen ook tot de mogelijkheden.

 

Een extra vorm van inzicht kan worden bekomen door de bewegingsstromen van toestellen binnen (en eventueel tussen) complexen te analyseren. Hierdoor kan  de klant een heatmap creëren van de plaatsen en paden binnen een bepaald complex die het vaakst worden bezocht, wat op zijn beurt zeer nuttige info is bij het plannen van marketingacties. Dit behoort vandaag echter niet tot onze standaardoplossing maar kan wel op vraag van de klant verder worden uitgewerkt en gedemonstreerd.

 

Op basis van het toestel en/of login wordt de gebruiker door het netwerk herkend en kan de aangeleverd content afhankelijk worden gemaakt van het profiel van de gebruiker. Zo kan bvb de captive portal er voor een 18-jarige er helemaal anders uitzien dan van een 60-jarige of kan er op basis van het geslacht bepaalde content al dan niet worden getoond of aangepast. Zelf de frequentie waarmee een gebruiker een complex bezoekt, kan gebruikt worden om de inhoud en surfervaring te sturen.

 • Business Intelligence

   

 • Koppeling Big Data: Selligent / NGData

   

 • Advertising mogelijkheden

   

 • Visual overview of network usage

   

 

Of Bekijk Onze Cases

citymesh

Cases