Case

Artexis Easyfairs

Categorie

Event WiFi

Gebruikte skills

  • Event WiFi
  • White Label WiFi
Download casestudy

PROJECTBESCHRIJVING

Artexis is een van de Belgische marktleiders in het beheer van expohallen en congrescentra. Ondertussen is Citymesh de vaste partner geworden wat betreft alle internetvoorzieningen in de verschillende Artexis venues: Flanders Expo, Antwerp Expo, Namur Expo, Namur Palais des Congrès en Centre de Congrès, MICX en de Nekkerhal in Mechelen.

Verspreid over de verschillende venues werden zowel indoor en outdoor netwerken gebouwd zodat alle hallen, meetingcentra en cafetaria’s voorzien zouden zijn van WiFi en vaste internet-, telefoon- en faxlijnen. Exposanten en bedrijven kunnen uit de Citymesh dienstenbrochure de nodige producten bestellen wanneer de gratis WiFi niet voldoet.

Om dit te realiseren werden in totaal meer dan 100 Acces Points geïnstalleerd die voortdurend worden gemonitord in het netwerkcentrum. Op piekmomenten kunnen deze netwerken 8.000 simultane gebruikers aan.

Bij problemen kunnen zowel de beurshallen als de bezoekers terecht op respectievelijk de B2B en B2C helpdesk.

PROBLEMATIEK BEURSHALLEN

Er zitten hier vaak zeer veel personen op een beperkte oppervlakte. Een high density netwerk is dus noodzakelijk. Daarnaast heb je nog eens de enorme consumptie van bandbreedte die moet worden opgevangen om elke gebruiker een vlotte surfervaring te garanderen. Dan moet er ook nog eens rekening worden gehouden met talloze bronnen die interferentie veroorzaken en de constant veranderen standen / bouw die een zekere flexibiliteit vragen wat betreft de vaste lijnen. Hiervoor heeft Citymesh een eigen product ontwikkeld, namelijk de Citymesh Access Box.

Deel dit op