Expo's

Vaste high-density wifi netwerken

Vaak wijzigende vereisten in een zeer chaotische omgeving met zeer veel gebruikers.

In de beurshallen van Kortrijk Xpo, Flanders Expo, Antwerp Expo, Namur Expo, Nekkerhal, MICX Bergen, etcetera beheert Citymesh alle telecom. Naast het leveren van een wifinetwerk met volledige dekking, verzorgen we ook bekabelde highcapacityverbindingen en telefonie- en faxservices op maat.

Citymesh & vaste high-density netwerken

Een beurshal is namelijk een steeds wijzigende omgeving waar flexibel met telecom moet worden omgegaan. Zo worden op vraag van de beurshallen vaak beursspecifieke oplossingen uitgewerkt, zoals extra SSID’s, andere portals, wijzigende walled gardens, tijdelijke extra netwerkverbindingen buiten, enz. Ook hier maken we gebruik van ons eigen wifi-managementplatform.
We proberen steeds mee te denken met de beurseigenaar of de evenementenorganisator om zo het gebruik van het wifi-netwerk te maximaliseren en vernieuwende toepassingen toe te laten.

Vanuit de jarenlange ervaring in beurshallen, was het een kleine stap om ook op tijdelijke basis wifi aan te bieden op grote bijeenkomsten. Enkele referenties : festivals (Pukkelpop, Dour, Feest in het Park,…), EK Turnen (Brussels Heizel), Autosalon (VIP Hal Brussels Heizel), I Love Techno, verkiezingen 2012 (Antwerpen perszaal), Special Olympics (2014), enz. In 2015 mochten we eveneens het Belgisch Paviljoen op de World Expo van Milaan van de nodige wifi- en telecominfrastructuur voorzien.

Het beheren van netwerken op events en in beurshallen gaf ons een uniek inzicht in het bouwen van performante draadloze netwerken in uiterst complexe omgevingen. Omgevingen met een hoge densiteit aan personen, waardoor we nog beter zijn geworden in het voorkomen van interferenties binnen het netwerk.

Het spreekt voor zich dat een SLA en vlotte supportprocedures van toepassing zijn om de langdurige werking van deze -vaak noodzakelijke- netwerken te garanderen.