Private LTE

Band 42 Private LTE

Al sinds mei 2015 is Citymesh eigenaar van een frequentieblok in de band 42 (3.5GHz). Dezelfde band die lang de primaire WiMax-band was.

Onlangs verklaarden het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT) en de Radiospectrumbeleidsgroep (RSPG) dat de 3400-3800 MHz-band de uitverkoren band is om 5G in Europa te introduceren. Dat zelfs nog vóór 2020.

Doordat het frequentieblok waar Citymesh eigenaar van is, deel uitmaakt van die band (waarop ook bekende fabrikanten als Huawei, ZTE, Airspan en Telrad basisstations ondersteunen) hebben we de unieke mogelijkheid een private LTE/pre-5G-oplossing op de markt aan te bieden.

Het strategisch belang van die 3400-3800 MHz-band is dan ook niet te onderschatten. Zeker met de invoering van een 5G-netwerk in Europa is het van bijzonder belang dat de gebruiksrechten ervan niet onderbenut blijven. Citymesh streeft er, als greenfield mobiele operator, naar innovatieve toepassingen naast het huidige LTE-aanbod uit te werken.

Schema hoe een LTE netwerk verloopt bij een SOS

Die licentie binnen de band 42 geeft ons de kans storingen met derden, een typisch probleem op de vrije 5.8 GHz-frequentie, te voorkomen en vermijden. Het geeft ons het bijkomende voordeel dat we nu een veel hoger vermogen kunnen hanteren. Daardoor stijgen de betrouwbaarheid en de capaciteit van ons netwerk. Daarom plant Citymesh om, daar waar zinvol, een Private LTE-netwerk te installeren.

De licentie geeft ons de kans om op een betrouwbare manier een brede waaier aan diensten aan te bieden. We denken hierbij aan een mission critical breedband voor hulpdiensten, always-on communicatie voor voertuigen of drones, en een LTE-dekking op zee.

Ook in vakantieparken, expohallen en evenementzalen zal de frequentie een duidelijke meerwaarde kunnen betekenen. Het stelt ons in staat snel plaatselijke LTE-netwerken op te zetten. Zo kunnen we zorgen voor stabiele verbindingen op events, een premium aanbod in vakantieparken en de betrouwbaarheid van het netwerk in beurshallen optimaliseren.

Daarbovenop biedt band 42 tal van mogelijkheden voor de industrie. Via de 3.5 GHz-frequentie kan er snel een privaat in- en outdoor LTE-netwerk gerealiseerd worden. We kunnen ook andere vrije frequenties (zoals de 5.8 GHz-frequentie) via LTE-U/MulteFire met het LTE-netwerk combineren om zo de bandbreedte verder te versterken en te optimaliseren.

Bent u op zoek naar een alternatief voor het bestaande LTE netwerk? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. We tonen je graag alle mogelijkheden van ons netwerk!